Chateau Badette

Chateau Badette is eigendom van de familie Vandenbogaerde. Deze familie gekend van Vandenbogaerde Food Group op de Lar in Rekkem investeerde een 3-tal jaar terug in de aankoop van een Chateau in St Emilion. Na een lange zoektocht kocht Marc Chateau Badette, dat toen niet veel voorstelde. Interessant was wel de ligging tussen de Grand Cru Classé's Chateau Balestard La Tonelle, Chateau Haut Sarpe, Chateau Soutard, .... op de weg tussen St Emilion en St Christophe des Bardes. De wijngaard is 9 Ha groot, waarop vooral Merlot is aangeplant, met een beetje Cabernet Sauvignon. Momenteel wordt een deel van de wijngaard heraangeplant. Naast het up-to-date zetten van de wijngaarden investeerde Marc ook in de uitbouw van een moderne chai met alles erop en eraan.

Het domein produceert Chateau Badette en een 2de wijn La Rose de Badette. Momenteel is de 2de wijn reeds beschikbaar bij B&CO. Tegen de feestdagen zal ook de eerste wijn beschikbaar zijn.

La Rose de Badette is een schitterende St Emilion Grand Cru, momenteel beschikbaar in 2012. Intense dieprode kleur, mooie gekleurde tranen. Neus van rood fruit in combinatie met wat hout. Het rode fruit keert mooi terug in de mond.Stevige, vlezige wijn met een mooi evenwicht. Zeer aangename afdronk. Deze wijn doet het nu reeds goed maar heeft zeker nog enkele jaren voor de boeg. Schenken rond 16°. Karaferen zal de wijn zeker goed doen. Ook beschikbaar in magnum van het jaar 2014.