Domaine Laroche

Nieuw bij B&CO : domaine Laroche uit Chablis. Toch wel één van de meesters in Chablis. Laroche is quasi synoniem met Chablis. Reeds van 1850 maakt deze familie er wijnen van top-kwaliteit. 5de generatie is momenteel actief. Onder de leiding van Michel Laroche evolueerde dit wijnbedrijf naar de top in haar appellatie. De familie bezit het trootste aantal grand cru wijngaarden.

Wijnregio Chablis

Een jonge Chablis boordevol mineralen en met een lichtgele kleur. Heerlijk fris en harmonieus palet van wit fruit en bloesem. Vanzelfsprekend 100% Chardonnay.Heerlijk als aperitief of met zeevruchten, specifiek scampi's. Ook prima bij Japanse gerechten en oesters.

De Vaudevey wijngaarden liggen op een kalkrijke bodem en zijn gesitueerd rond Beines, naast de stad Chablis. Een frisse, verfijnde en mineralige wijn die jong nogal een hoge zuurgraad heeft, maar zich ontwikkelt in een geurige, elegante en complexe wijn. De neus is fris en heeft een licht mineraal karakter. De kleur gaat van lichtgeel naar goudgeel, naarmate hij ouder wordt. Goede begeleider van oesters, zeevis en schaaldieren.

Beroemde Chablis 1ier Cru wijngaard met de befaamde Kimmeridgian ondergrond. Orientatie west, zuidwest. Een stijlvolle wijn, complex en met een stevige structuur. De fijne neus doet denken aan zomerweiden met een hint van room, gaat over in een krachtige mond romig fruit, met een staalachtige en imposante structuur waardoor deze wijn zeker 15 jaar kan rijpen zonder verlies van kwaliteit. Mooie keuze bij kreeft en een stevig gerecht met kip uit Bresse.