Nieuw Casa Silva uit Chili

Casa Silva is een uniek wijnbedrijf. Vooral uniek omdat het nog een echt familiebedrijf is. En omdat de familie zelf ook de dagelijkse leiding heeft. Mario Pablo Silva is inmiddels zelfs de vijfde generatie die verantwoordelijk is voor het bedrijf, dat in 1892 werd opgericht. De familie Silva heeft haar roots in het prachtige Colchagua Valley en werkt tot op de dag van vandaag met internationale partners. De familie produceert wijnen die de betrokkenheid en passie van de familie met en voor de natuur weerspiegelen. Viña Casa Silva streeft er naar om hun roots en respect voor de natuur en mens over te brengen op de volgende generatiesViña Casa Silva heeft de oudste wijnkelder van de Colchagua Valley. Achter de traditionele en historische gevel is echter één van Chili's meest moderne wijnbedrijven gevestigd. Gelegen op een eeuwenoud terrein in Angostura, beschikt Casa Silva over state-of-the-art apparatuur, diverse ruimtes waar de wijn gemaakt wordt en een geconditioneerde vatenruimte. Onder het gebouw tref je ondergrondse gangen waar speciale flessen liggen te rijpen. Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.