Paul John Indian Single Malt

Vandaag bezoek gehad van de Sales Manager Krish Kumar van het Indische Whiskyhuis Paul John uit Goa in Indië. Naast Amrut is dit toch wel het betere werk uit India. De whisky's worden geproduceerd op basis van Indische basis-ingrediënten, gestookt in koperen ketels die ook ginds vervaardigd zijn. Voor de geturfde versies wordt evenwel turf gebruikt die afkomstig is van Islay en de regio van Aberdeen.

Paul John Distillery is gelegen inde kleinste provincie van India Goa ongeveer 600 km ten zuiden van Mumbai, de Indische hoofdstad. De jaarlijks gemiddelde temperatuur schommelt tussen 24 en 30°, relatief warm gebied dus, waardoor de whisky er veel sneller rijpt dan in koelere gebieden. De whisky's van het huis zijn gemiddeld 5 à 6 jaar oud. Het 'Angel Share' (deel van de whisky dat verdampt) bedraagt 8 à 10%.
Onderstaande whisky's zijn vanaf volgende week beschikbaar !

Brilliance 46° is de basis whisky van het huis. Betreft een niet-geturfde versie gedurende 5 jaar gerijpt op ex-Bourbon-vaten. Aandacht is gefocust op zoetere toetsen van honing in combinatie met kruidigheid.

De Edited 46° is de licht geturfde versie. Hiervoor wordt tur uit Aberdeen Schotland gebruikt. Subtiele turf-aroma's in combinatie met frisse toetsen van munt en wat mokka.

Classic Select Cask Cask Strenght 55.2° is een zeer mooie stevige whisky, die weliswaar toch toegankelijk blijft door zijn verfijning en elegantie.