Start 2 taste wine, Sessie 6 Wijnopleiding

Hedendaagse basiscursus om wijn te leren proeven gebaseerd op het boek van Madeleine Puckette ‘Wine Folly – Masterclass’. Op basis van de druivensoort wordt de kunst van het degusteren aangeleerd. Gespreid over 6 avonden, maak je kennis met 70 verschillende wijnen uit de hele wereld. Elke wijn wordt uitvoerig besproken met tevens aandacht voor foodpairing. Op de laatste lesdag brengen we foodpairing in de praktijk door gerechtjes aan te bieden die we dan met de gepaste wijn laten degusteren. Dit volledig nieuw lessenpakket werd samengesteld door Kurt Kerkhof – Gediplomeerd Sommelier Conseil aan de Université du Vin te Suze la Rousse (FR) in samenwerking met Patrick Tahon – eigenaar van B&CO en Wereldwijnmeester aan Eigentijds Vlaams Wijninstituut.

Elke avond behandelen we één of meerdere wijnstijlen, één of meerdere wijnlanden en proeven we 12 wijnen, die we achteraf uitvoerig bespreken. Na elke les ontvang je de slides en het overzicht via mail.

Indien je het wenst kan je het schitterende wijnboek ‘Winefolly – Masterclass’ van Madeleine Pucket aankopen in de winkel. zo kan je je reeds op voorhand wat inleven in de wondere wereld van het degusteren van wijn en de verschillende druivensoorten. Wij stellen je ook professionele degustatieglazen ter beschikking.

Beoordeling cursisten Sessie 3 : 18,2/20 !!

Data:
Donderdagavonden 8/9, 15/9, 22/9, 29/9, 6/10 en 13/10 om 19.30 STIPT.

Inschrijven mogelijk tot:
30/06/2022 indien nog niet eerder volzet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In het kort:

Schrijf je meteen in!

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?