Jean Luc Colombo

Jean-Luc Colombo is een belangrijke speler in de Rhône, dit zowel als consultant en producent. Na zijn studie in Bordeaux kwam hij in het begin van de jaren 80 aan in Cornas en opende hij in 1984 zijn adviesbureau “The Ecological Centre of Côtes du Rhône” samen met zijn vrouw Anne. In 1986 verwierf hij zijn eerste Cornas-wijngaard gelegen op een granieten heuvel beplant met oude syrah wijnstokken met uitzicht op het dorp.
Ondertussen produceert Jean Luc een 20-tal wijnen hoofdzakelijk afkomstig uit de Noordelijke Rhône : Cornas rood en wit, Saint Péray, Condrieu, Côte Rôtie, Hermitage, Saint Joseph, Crozes Hermitage, …. Dit excellente gamma wordt aangevuld met enkele interessante appellatie-wijnen uit het Zuiden : Côtes du Rhône, Chateauneuf-du-Pape, Aix en Provence, ….
Het vlaggenschip cuvée, “les Ruchets”, is afkomstig van het 4 hectare grote perceel dat dezelfde naam draagt en bestaat uit oude wijnstokken van 60 jaar geteeld in duurzame landbouw. Vanaf het begin kan deze cuvée zichzelf positioneren als een topper in de Cornas-appellatie.
Eigenaar van 20 hectare in het noorden van de Rhône; in Cornas en St Peray en 40 hectare op de Côtes Bleue, exporteert Jean-Luc Colombo zijn wijnen ook naar meer dan 50 landen. Hij biedt zijn oenologisch advies aan de beste wijnmakers in de Rhône en Zuid-Frankrijk en werkt aan een duurzame landbouw met respect voor de bodem en het milieu.

Aanbod van deze producent in onze winkel:

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?