Montrubi

Montrubi is gelegen op 60 kilometer van Barcelona in Westelijke richting in het Pénédès-wijngebied.
De bodega en wijngaarden van MontRubí liggen meer dan 600 meter boven zeeniveau. Deze regio bestaat uit oude bossen van mediterrane dennen waarin wild zeer goed gedijt.
Bij MontRubí geloven ze in de traditionele wijnbouw die lang geleden werd beoefend: duurzaam en milieuvriendelijk, kan gecombineerd worden met innovatie en implementatie van nieuwe technologieën. In lijn met deze filosofie gebruiken ze verschillende alternatieve behandelingen in de wijngaard om druiven van topkwaliteit te produceren zonder chemische residuen.
In de wijnmakerij gebruiken ze zo min mogelijk sulfieten, waardoor de wijnen op de fijne droesem, die rijk zijn aan natuurlijke antioxidanten, verouderen. Alles gebeurt handmatig, van de oogst tot de receptie bij de wijnmakerij tot de druivenselectie, en alle verdere handelingen in de wijnkelder. De wijnen rijpen in eivormige cementtanks, in keramische amfora gemaakt van lokaal geproduceerde calciumrijke klei en in Franse eiken vaten van verschillende groottes en toastniveaus.
De wijnen worden in traditionele stijl gemaakt van inheemse variëteiten, waarbij de overgrote meerderheid van de wijnen mono-cépage bottelingen zijn. Het doel is om wijnen te produceren met een grote persoonlijkheid en diepte, die de terroir naar de wijnliefhebber brengen.

Aanbod van deze producent in onze winkel:

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?