Gelegen in het heuvellandschap van Veneto. Maakt Pirovano deze spumante volgens de charmat methode.Technisch is het bedrijf zeer goed uitgerust, met een eigen laboratorium en een bottellijn met een capaciteit van 120.000 liter per dag, maar boven alles staat de uitgesproken wens om goede wijnen vanuit heel Italië aan te bieden. Het hele bedrijf staat in het teken van die gedachte, hetgeen zich bijvoorbeeld vertaalt in een smetteloos schone productieruimte – een situatie die je lang niet overal aantreft!
De méthode Charmat, ook wel méthode cuve close genoemd, is door de Fransman Eugene Charmat en behelst een tweede gisting van de wijn die niet plaatsvindt op de fles maar in het RVS vat. In deze tank wordt suiker en gist toegevoegd. Tijdens deze tweede gisting ontstaat er koolzuurgas dat niet kan ontsnappen en oplost in de wijn. Voor de afvulling op fles wordt liqueur d’expédition toegevoegd. Dit is een mengsel van rietsuiker, witte wijn en eventueel esprit de cognac. Met deze methode kunnen op relatief goedkope wijze goede mousserende wijnen worden gemaakt. Als de tweede gisting is afgelopen wordt de dan wijn onder druk gebotteld. Op geen enkel moment is er contact met de buitenlucht.