Babylonstoren: onze Zuid-Afrikaanse Paarl

De oogst is volop aan de gang in Zuid-Afrika, het perfecte moment om jullie nog eens wijnhuis Babylonstoren voor te stellen. Naast Bouchard Finlayson een vaste waarde in ons assortiment bij B&Co.

Gelegen aan de voet van de Simonsberg in Paarl, Zuid-Afrika ligt het prachtige domein Babylonstoren. Reeds in 1692 opgericht, maar ongeveer 10 jaar geleden werd dit domein in handen genomen door Karen Roos, een voormalig magazine producente. Haar passie in de Cape Dutch architectuur en wijn leidde tot een authentieke en toch eigentijdse restauratie die de boerderij in de toekomst projecteert.

Babylonstoren keek naar het verleden om inspiratie op te doen, voort komend uit de Company’s Garden of Cape Town, die in de jaren 1600 passerende schepen voedsel leverde aan de Kaap. Alle, meer dan 300 variëteiten, planten in de tuin zijn eetbaar of hebben een medicinale waarde, alles van bloedsinaasappelen tot asperges, paddenstoelen en kaki’s die de twee restaurants en een hotel van de boerderij bevoorraden: Babel en the Greenhouse. Je kan hier slapen, eten, drinken en vooral je ogen uitkijken vanaf minuut één. Het is niet zonder reden dat Babylonstoren is uitgegroeid tot één van de allerbest bezochte toeristische bestemmingen van de hele Westkaap.

Het logo bestaat uit een pijp (symboliseert de boer), een bloem (vertegenwoordigt de tuin) en een vogel (de natuur). Het combineert de essentie van Babylonstoren: ‘keeping things simple and as true to the earth as possible.’ 

Babylonstoren telt 88 ha waarop 13 verschillende druivensoorten staan aangeplant. Dit met de hoogste wijnstokken voor Pinot Noir en Chardonnay, die op Simonsberg liggen op ongeveer 600 meter boven zeeniveau. Onder leiding van keldermeester Charl Coetzee en wijnmaker Klaas Stoffberg leidde de oogst van de boerderij 2011 tot de eerste botteling van wijn onder het label Babylonstoren. De wijnen zijn trouw aan het gebied en tonen elegantie, balans en zijn zo natuurlijk mogelijk gemaakt.

Bij B&Co selecteerden wij vier wijnen die de sfeer van Zuid-Afrika tot thuis in je glas brengen! Kom gerust langs in de shop of bestel via onze webshop.

Ontdek zeker ook Bouchard Finlayson gelegen aan de kust in Hermanus, Zuid-Afrika. Dit wijnhuis maakt frisse, minerale stijlen op basis van Pinot Noir en Sauvignon Blanc.

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?