Chateau Kefraya : Terroir, Soul & Great Wine

Chateau Kefraya, werd in 1946 gebouwd op een artificiële heuvel die in oorsprong door de Romeinse Centurions werd gebruikt als uitkijkpost om hun troepen te kunnen volgen. De stichter is Michel Bustros, die zijn eerste wijnstokken had aangeplant in de jaren 70.. In volle Libanese burgeroorlog (1979) worden de eerste wijnen gemaakt. Het Château is trouwens nog steeds in handen van de familie Bustros.

Een enorm rijke en gevarieerde bodem en het gebruik van eigen druiven, is steeds de sleutel geweest van de topwijnen die er worden gemaakt en die ook internationaal faam krijgen. Na het alom bekende Chateau Musar , is Kefraya absoluut top uit Libanon. Meer dan een aanrader! De wijngaarden liggen op 1100 meter hoogte en zijn minstens 30 jaar oud. Ideale basis dus om van te starten. Traditionele vinificatie met rijping op franse eik gedurende 18 maand en afgewerkt op amfora’s uit klei om de wijnen reeds in een jonger stadium drink-en genietbaar te maken. Intens gekleurde wijn die kracht en elegantie combineert. Zijdezachte tannines, subtiele tonen van kersen, zwarte bessen, kruiden, geroosterde koffie, leer en vanille. Mooi alternatief voor een mooie Bordeaux en zeker het ontdekken waard !

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?