Chateau Kefraya, werd in 1946 gebouwd op een artificiële heuvel die in oorsprong door de Romeinse Centurions werd gebruikt als uitkijkpost om hun troepen te kunnen volgen. De stichter is Michel Bustros, die zijn eerste wijnstokken had aangeplant in de jaren 70.. In volle Libanese burgeroorlog (1979) worden de eerste wijnen gemaakt. Het Château is trouwens nog steeds in handen van de familie Bustros.
Een enorm rijke en gevarieerde bodem en het gebruik van eigen druiven, is steeds de sleutel geweest van de topwijnen die er worden gemaakt en die ook internationaal faam krijgen. Na het alom bekende Chateau Musar , is Kefraya absoluut top uit Libanon. Meer dan een aanrader! De wijngaarden liggen op 1100 meter hoogte en zijn minstens 30 jaar oud. Ideale basis dus om van te starten. Traditionele vinificatie met rijping op franse eik gedurende 18 maand en afgewerkt op amfora’s uit klei om de wijnen reeds in een jonger stadium drink-en genietbaar te maken. Intens gekleurde wijn die kracht en elegantie combineert. Zijdezachte tannines, subtiele tonen van kersen, zwarte bessen, kruiden, geroosterde koffie, leer en vanille. Mooi alternatief voor een mooie Bordeaux en zeker het ontdekken waard !