NIEUW : Alain Milliat Vruchten- en groentesappen

Van boomgaarden tot de oprichting van een high-end Frans fruitsaphuis

In 1997 werden de eerste zes sappen en nectars geproduceerd. Alain kiest willekeurig 60 etablissementen uit de pagina’s van de Relais & Châteaux-gids en stuurt zijn vruchtensappen naar de sommeliers. Dankzij dit geweldige initiatief kan het zijn texturen, suiker-zuurbalans en kleuren aanpassen. Het avontuur kan beginnen. Gedreven door het succes met gastronomische restaurants waarmee we nog steeds samenwerken, wordt het huis opgemerkt door andere chef-koks, kruideniers en hotelmanagers. Inmiddels is het merk in meer dan 20 landen aanwezig. Ook vandaag blijft Maison Alain Milliat groeien zonder ooit zijn oorspronkelijke wens in gevaar te brengen: oprechte en authentieke sappen aanbieden voor unieke proefmomenten.

VORM GEVEN AAN

Een unieke knowhow: expertise en gevoeligheid voor Franse en beredeneerde sappen combineren

Door een compromisloze selectie van de grondstof betrekt Alain zelf bij groepen producenten die op zijn minst beredeneerde, biologische of nulresidulandbouw beoefenen. Zijn gevoeligheid stelt hem in staat om een ​​boomgaard, een blootstelling, een kleur, een variëteit te identificeren, maar vooral de optimale rijpheid waardoor alle eigenaardigheden van het geselecteerde fruit in zijn sappen tot uiting kunnen komen. De transformatie wordt uitgevoerd in Valence in de Drôme. Al het fruit komt in deze werkplaats aan en de flessen worden naar meer dan 20 landen verscheept. Deze high-end sappen en nectars worden gedistribueerd naar goede restaurants, maar zijn ook bedoeld voor luxe hotels en delicatessenwinkels. 

PROEVEN

Plezier, biologisch, puur, zonder toegevoegde suikers voor een uniek degustatiemoment

Alain Milliat wil een aangename pauze aanbieden door een authentiek en oprecht sap aan te bieden in zijn realisatie en gepresenteerd in een elegante fles. Om een ​​textuur te ontdekken, gastronomisch of licht, en een echte aromatische frisheid die zal verrassen. Maak van elke proeverij een uniek en emotioneel moment.

BEGAAN

Rationele productie in het hart van een lokaal en wereldwijd engagement

We zijn niet alleen Made in France, we willen verantwoordelijkheid tonen in onze leveringen. Meer dan 50% van ons fruit is Frans en we geven maximale voorkeur aan lokale producenten in de buurt van de werkplaats in het hart van het Franse fruitbassin. Voor exotisch fruit zorgen consistentie en redenering ervoor dat we ze niet door de lucht kunnen vervoeren omdat de CO2-impact onaanvaardbaar zou zijn. De sappen en pulp worden daarom in de productieruimten geëxtraheerd en ingevroren en vervolgens per boot vervoerd.

Ons hele productieproces wordt steeds meer verantwoord, waardoor het energieverbruik wordt verminderd en het bottelen in flessen gemaakt van 70% gerecycled glas. Ook ons ​​fruitafval wordt lokaal gerecycled en teruggewonnen.

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?