NIEUW ! Fosso Corno Admire

Het landgoed Fosso Corno is gelegen in Roseto Degli Abruzzi en beslaat 30 hectare op een enkele heuvel, met uitzicht op de Adriatische Zee. De wijngaard van waaruit we “Admire” produceren, staat op een gemiddelde hoogte van 140 meter met een optimale zuid-westligging.

De druiven worden zorgvuldig geselecteerd gedurende het rijpingsseizoen en drogen op natuurlijke wijze 30 dagen direct op de plant. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een speciale droogmethode : wijnstokken worden afgesneden zodat de druiven geen voeding meer van de plant krijgen en van nature droog dankzij de bries die zowel van de zeezijde als van de Gran Sasso-keten komt.
Zodra deze druiven met de hand zijn geoogst en zachtjes zijn geperst, begint een langzame maceratie van 25 dagen. Na de fermentatie rijpt de Merlot “Admire” 12/14 maanden in Franse eikenhouten tonneaux (500 lt.). Ten slotte nog rijping van 6 maanden op fles.

Tastingnotes : Diep robijnrode kleur. Fijne hints van pit- granaat in de neus, vol in de mond. Hij komt over als evenwichtig, vol en krachtig, met een lange afdronk.

Combinaties: pasta met vleessauzen, geroosterd rood vlees, wild, oude en scherpe kaas.
Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?