Ontdekkingspakket Ventoux Aureto

Na een jaartje pauze hebben we de Alouette-wijnen van Aureto opnieuw in huis gehaald. We stelden een ontdekkingspakket samen met 3 Rosé en 3 rode wijnen, die zeer aangenaam drinken, al dan niet met food.

De druiven voor de rosé (Cinsault en Caladoc) worden ‘s morgens vroeg geoogst om de versheid van hun aroma te behouden. De oogst wordt volledig ontsteeld en voorzichtig geplet en vervolgens geperst met een mechanische pers met gesloten kooi om sapoxidatie te voorkomen. Na 48 uur koud klaren bij een temperatuur van 6-8 °, worden de sappen gedurende 2 tot 3 weken bij lage temperatuur (16-17 ° C) gefermenteerd in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten. Wanneer de gisting is voltooid, wordt de wijn gerijpt en gerijpt op fijne droesem in roestvrijstalen vaten. Lichtroze, schitterende wijn. De neus is fris, met tonen van aardbei en perzik. Subtiele smaam van Carpentras aarbeien. Mooie fraîcheur. 

Ook de druiven voor de rode wijn (Syrah en Chenonceau) worden ontsteeld en voorzichtig geplet in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten. Na een korte maceratie begint de fermentatie. De wijn ondergaat een malolactische gisting en wordt gerijpt in roestvrijstalen vaten voordat hij wordt geblend en gebotteld. Robijn rode kleur. De neus is expressief, met tonen van vers rood fruit, aardbei, framboos en een vleugje rode bes. Zacht in de mond, met een delicaat evenwicht tussen zuur en zoet, met tonen van rood fruit: lentekersen, wat rood klein fruit en aalbes … dit is een lichte wijn die het best wordt gewaardeerd door zacht gekoeld. 

PROMO ONTDEKKINGSPAKKET 3 flessen ROSE en 3 flessen ROOD 
Normale prijs           58,80 Eur
PROMO              54,50 EUR
GELDIG TOT 30/04/21

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?