Welke wijn serveer je best bij raclette?

Op een grijze herfstdag is er niets beter dan een gezellige raclette-avond samen met vrienden of familie! Voor de perfecte winepairing, raden we de heerlijke terroir wijnen aan van Cave St. Pierre uit het betoverende Wallis, Zwitserland. Zwitserse raclette ontmoet Zwitserse wijn – een onverslaanbare combinatie! Geen zorgen als je nieuw bent met Zwitserse wijn; het is een toegankelijke stijl die zeker indruk zal maken op je gezelschap. Santé op gezellige avonden!

De wijnmakerij Cave St. Pierre ligt in Chamoson, het hart van de wijnstreek Wallis. De wijnstokken groeien op kalkrijke bodems afgewisseld met leisteen en graniet, evenals een hoog aandeel kiezelstenen.

WIT: Dit mineraalrijke terroir heeft een goede drainage en is ideaal voor de teelt van de Chasselas-druif (Gutedel). Fendant du Valais AOC Réserve des Administrateurs smaakt zeer delicaat fruitig, elegant in de mond, fris en harmonieus.

ROOD: Pinot Noir en Gamay druiven vormen de cuvée voor de rode wijn Dôle du Valais Réserve des Administrateurs. Zorgvuldig geselecteerde druiven die zorgvuldig zijn verbouwd vormen de basis voor deze volle, elegante wijn. Droog, fruitig, fluwelig met fijne tannines.

Natuurlijk kunnen wij nog vele andere wijnen voorstellen, kom gerust langs in onze shop op de Brugsesteenweg in Kortrijk! 👋

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?