CORAVIN wijn-per-glas-systeem

Coravin is een apparaat dat je in staat stelt om van een glas wijn te genieten zonder de fles te ontkurken. Een holle stalen naald met een teflon coating wordt door de kurk geduwd, waardoor een edelgas (Argon) in de fles stroomt. De druk die hierdoor ontstaat, maakt dat de wijn door dezelfde naald uit de fles wordt ‘gezogen’. Zuurstof dat de fles binnen wil, wordt tegengehouden door het gas, dat zwaarder is dan zuurstof. Haal je de Coravin van de kurk, dan sluit deze zich weer en kan de fles terug in het rek gelegd worden. De kwaliteit van de wijn blijft alzo behouden. De fles blijft dus ongeopend en onaangetast, maar de wijn kan wel gedronken worden! Coravin stelt je in staat om een glas wijn uit te proberen en om te zien of de wijn al op dronk is. Is dat niet het geval, dan laat je de fles rustig nog even liggen. Maar ook de wijnliefhebber die van verschillende wijnen slechts één glas per avond wil gebruiken, is hiermee geholpen. Let wel ! Dit systeem werkt enkel met kurk, niet met kunststoffen kurken. Voor schroefdoppen bestaat er eveneens een oplossing door gebruik te maken van de ‘Standard Screw Caps’.

Coravin stelt restaurateurs in staat alle wijnen op de wijnkaart per glas te verkopen.

Coravin Model Two System bevat het apparaat in een modern en stijlvol design, afgewerkt in roestvrij staal, zink en zwart ABS-plastic. Het heeft een standaard met Teflon gecoate roestvrijstalen naald, twee capsules argongas, een hulpmiddel om de naald schoon te maken, de gebruikershandleiding en 2 jaar garantie. Door het innovatieve Coravin-systeem kunt u een glas wijn serveren zonder de fles te ontkurken. Bewaar de rest van de wijn en geniet er later van, zonder dat het zijn eigenschappen verliest, met al zijn aroma en smaak intact.

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?