Louis Jadot op Open Bottle Days

Bourgogne – Frankrijk

Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar op vandaag bezit dit gerenommeerde wijnhuis meer dan 225 hectare eigen wijngaarden. Het gamma omvat wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais. In deze laatste regio bezit Louis Jadot het Château des Jacques. Terroir is het uitgangspunt bij alle wijnen van Jadot. De kenmerken van elke wijngaard worden maximaal naar voor gebracht in de wijnen. Hierdoor bestaat er niet zoiets als een ‘Jadot-stijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter. Een toch wel niet zo onbelangrijk gegeven !

Van dit wijnhuis kan je jkennis maken met hun basiswijnen Couvent des Jacobins Chardonnay en Pinot Noir. Hiernaast in wit : Rully, de unieke Bouzeron op basis van Bourgogne Aligoté, Pernand Vergelesses en een interessante witte Beaujolais. In rood kan je de Fixin en de Beaune 1ier Cru Les Boucherottes proeven.

B&CO is de exclusieve verdeler van Jadot in de ruime regio van Kortrijk.

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?