Marc Vandenbogaerde (Chateau Badette) is niet meer

Op 9 mei, enkele dagen na zijn 72ste verjaardag, is Marc Vandenbogaerde overleden. Marc was oprichter en eigenaar van Vandenbogaerde Food Group op de LAR in Rekkem, maar het laatste decennium vooral enthousiast bezieler van Chateau Badette in Saint Emilion – Bordeaux. Ik leerde Marc kennen in mijn winkel op een verwaaide zaterdag. Hij bekeek mijn collectie Bordeaux-wijnen in onze topwijnruimte en zei toen in alle bescheidenheid : ‘Ik maak ook een beetje wijn…’. Enkele maanden later bracht ik een bezoek aan Chateau Badette in Saint Emilion en stelde vast dat het niet ‘zomaar een beetje wijn’ maken was … Marc had de verouderde gebouwen en werkplaatsen van Chateau Badette in 4 jaar tijd omgebouwd tot een up-to-date modern wijnbedrijf. Ook in de wijngaarden werden de nodige investeringen gedaan in combinatie met de aankoop van een mooie wijngaard in de omgeving van Figeac. Bijgestaan door de beste externe consulenten wordt met het beste materiaal uitmuntende wijnen gemaakt : Chateau Badette en de 2de wijn Lafleur Badette, wijnen die stuk voor stuk en jaar na jaar topscores halen bij gerenommeerde wijncritici. Het openen van een fles Badette krijgt nu een extra dimensie want de mooie herinneringen aan een gepassioneerd man zullen telkens opborrelen. Rust in vrede Marc …

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?