NIEUW CORAVIN PIVOT

Coravin is een apparaat dat je in staat stelt om van een glas wijn te genieten zonder de fles te ontkurken. Drink dus wat je wilt zonder compromis. Coravin biedt je de vrijheid om de wijn uit te schenken waar je zin in hebt en de rest van de fles weken of maanden te bewaren. Er bestaan sedert kort 2 systemen. De topper Coravin THREE SL goed voor maanden bewaarpotentieel en de nieuwe Coravin PIVOT, waarvan hieronder wat meer uitleg.

Coravin PIVOT

Wie zegt dat je die ene fles voor het weekend moet bewaren? Schenk op dinsdag een glas in, en op vrijdag proef je het verschil niet. Met Pivot smaakt ieder glas net als het eerste, tot wel 4 weken lang. Bij de Pivot zijn een stopper en een gascapsule inbegrepen.

Hoe gebruiken ? 1. Open de fles en vervang de kurk door een stopper. Om te schenken plaatse je het Pivot-apparaat in de stopper. Kantel de fles zodat de tuit over het wijnglas hangt en houd de knop op het apparaat ingedrukt. De wijn wordt ‘vervangen’ door Argon-gas. Laat de knop los inzet de fles rechtop om te stoppen met schenken. D argon-capsule is goed voor het schenken van 20 glazen wijnvan 150 ml.

Coravin MODEL THREE SL

Een holle stalen naald met een teflon coating wordt door de kurk geduwd, waardoor een edelgas (Argon) in de fles stroomt. De druk die hierdoor ontstaat, maakt dat de wijn door dezelfde naald uit de fles wordt ‘gezogen’. Zuurstof dat de fles binnen wil, wordt tegengehouden door het gas, dat zwaarder is dan zuurstof. Haal je de Coravin van de kurk, dan sluit deze zich weer en kan de fles terug in het rek gelegd worden. De kwaliteit van de wijn blijft alzo behouden. Let wel ! Dit systeem werkt enkel met kurk, niet met kunststoffen kurken. Voor schroefdoppen bestaat er eveneens een oplossing door gebruik te maken van de ‘Standard Screw Caps’.

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?