Nieuw : The Lakes Distillery (UK)

Paul Currie kocht in 1995 de Logranza Distillery op het Schotse eiland Arran. Hij doopte die later om naar het allen gekende Arran. Begin 2000 verkocht Currie Arran al met de gedachte een nieuwe distilleerderij uit de grond te stampen. Uiteindelijk belandde hij in het lakes District in het verenigd Koninkrijk en richtte de The Lakes Distillery op. Deze bekroonde Britse whiskystokerij en een zeer verzorgd bezoekerscentrum is gelegen aan de noordkust van Bassenthwaite Lake. De distilleerderij is minutieus gebouwd in een 160 jaar oude boerderij aan de oevers van de rivier de Derwent en biedt bezoekers ‘achter de schermen’ rondleidingen door de ultramoderne distilleerderij en proeverijen van de collectie sterke dranken. De majestueuze omgeving, in de buurt van Keswick, inspireert het artistieke ethos en het assortiment fijne whisky’s, gins en wodka. De Whiskymaker beoefent holistische whiskybereiding en staat aan het roer tijdens elke fase van de reis door de distilleerderij. Zijn benadering, door de natuurlijke gelaagdheid van smaken, weerspiegelt en beïnvloedt de emoties van mensen en zorgt voor een unieke verzameling sterke dranken.

Na de oprichting haalde Currie Dhavall Ghandi binnen, die zijn whiskycarrière begon bij Macallan, waar hij de basis heeft gelegd voor zijn kennis en talent. Op vandaag bepaalt hij het volledige proces van A tot Z. Hij experimenteert graag met verschillende vatrijpingen. Ondertussen stapelt The Lakes Distillery de ene Award na de andere op. Begin 2022 ontvingen ze op de World Whiskies Award de bekroning van beste Single Malt ter wereld voor hun The Whiskymakers Reserve N° 4. De prijs van deze fles steeg onmiddellijk van 60 Euro naar 350 Euro. Op vandaag zijn deze whisky’s dus enorm gegeerd. men spreekt van het nieuwe Macallan.

Momenteel heeft B&CO volgende whisky’s op voorraad :

The Lakes Distillery The Whiskymaker’s Editions ‘Volar’

Volar verwijst naar Spaanse arenden die staan voor kracht en elegantie, wat vertaald wordt in deze uitmuntende whisky die rijpte op sherry- en rode wijn vaten. Heel elegant en verfijnd.

The Lakes Distillery The Whiskymaker’s Reserve N°5

Deze 5de Editie werd gerijpt op Oloroso en Pedro Ximinez Sherry vaten in combinatie met rode wijn vaten. Spaanse en Amerikaanse eik.

Elegant, levendig, fruitige aroma’s, chocolade, koffie, … Creamy finish.

The Lake’s Distillery The Whiskymakers Editions ‘Mosaic’

Deze Limited Edition is geïnspireerd door de Zijderoute, de oude intercontinentale handelsroute van Oost-West die handel en culturele uitwisseling mogelijk maakte. , Mosaic verenigt eclectische invloeden en smaken in een unieke, verfijnde expressie. Van frisse herfstdagen in het westen, waar de ijle, scherpe lucht zich overgeeft aan de aroma’s van houtvuur en gebruikte bladeren, tot de bedwelmende kruidenmelange van Moorse bazaars en verder in lichte, delicate oriëntaalse houtnuances die een wijsheid oproepen die synoniem is met Japanse tempels.

The Lakes Distillery The Whiskymaker’s Editions ‘Infinity’

Ontworpen voor de nieuwsgierige whiskydrinker, stimuleert het rijke, intense karakter van de Infinity tot diep nadenken. Het biedt een unieke ervaring en duikt diep in het idee dat alles in de natuur is verstrengeld. Dat alles samen is in een staat van eeuwigdurende beweging, wat leidt tot een nieuwe ontdekkingen en plaatsen. Gerijpt in een groot aantal van de beste sherryvaten van the Lakes Distillery, waaronder ook de zeldzame Palo Cortado-gekruide Amerikaanse eikenhouten vaten. Het is de kunst van het mengen, het zorgvuldig combineren van complementaire en contrasterende smaken, en ontdekte tegen-aroma’s die het voor Infinity mogelijk maken om in een staat van constante evolutie te zijn. In zowel zijn geur als het smaakpallet van deze dram.

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?