Op bezoek bij …. Domaine St Martin in Carcassonne

In juli waren we te gast op dit schitterende domein. Zoals steeds vinden we het belangrijk om een domein ter plaatse te ontdekken alvorens een samenwerking op te starten. EN … we zijn meer dan overtuigd dat we een mooie parel kunnen toevoegen aan ons assortiment !!!

FAMILIAAL WIJNBEDRIJF SEDERT 1919

Domaine Saint Martin is een familiaal wijndomein gesitueerd in de Languedoc Roussillon tussen Carcassonne en Limoux. Het is in handen van de familie Cases sedert 1919? Op vandaag omvat dit domein 130 Ha wijngaarden en 5 Ha olijfgaarden.

SCHITTEREND GELEGEN WIJNGAARDEN

De extreem mooi onderhouden wijngaarden strekken zich uit op glooiende heuvels in de directe omgeving van het wijnbedrijf. De ondergrond bestaat hoofdzakelijk uit klei en kalksteen (Argilo-calcaire). Het klimaat is er heel specifiek omdat er 2 invloeden spelen : Mediterraans klimaat en Atlantisch klimaat ontmoeten hier elkaar in de zogenaamde ‘Couloir Atlantique’. Dit zorgt voor warme dagen en koele nachten… ideaal voor de rijping van de druiven. Dit zorgt er tevens voor dat veel Bordelese druiven staan aangeplant in de St Martin-wijngaarden : Merlot, Cabernet Sauvignon en Franc en Sauvignon. Dit naast Syrah, Marselan, Caladoc, Chasan die typisch zijn voor de regio. Ook een mooie aanplant Pinot Noir en Chardonnay. ‘Agriculture raisonneer’ Maw met respect voor de wijngaarden en de omgeving door het gebruik van chemicaliën for een minimum te beperken.

DE WIJNEN

Domaine Saint Martin produceert wijnen in de appellations IGP Cité de Carcassonne en IGP Oc. Alle hiervoor vermelde cépages worden apart gevinifieerd, ja zelfs worden bepaalde percelen apart gevinifiëerd. Opvoeding afhankelijk van de druivensoort en de te bekomen wijnstijl op beton, inox of Franse eikenhouten vaten. Met deze werkwijze slaagt de familie Cases erin om de specificiteit van het terroir over te brengen in de wijnen die het presenteert.

Op basis van een intensieve degustatie zowel in Belgie als ter plaatse hebben we volgende wijnen weerhouden :

Domaine Saint Martin Merci ! 2020 IGP Cité de Carcassonne

Wijn gemaakt op basis van de druivensoort Marselan, dewelke een kruising is van Cabernet Sauvignon en Grenache. Traditioneel gevinifiëerd met rijping op franse eikenhouten vaten.

Neus : Verfijnd rood fruit met vanilletoetsen. Mond : Terugkerend rood fruit. Verfijnd, elegant, en harmonieus. Complexe afdronk van kruidigheid, vanille met wat legertoetsen.

Guide Hachette 2022 : ** : ook verkrijgbaar in magnum.

Domaine Saint Martin Le Rêve de Jo 2020 IGP Pays d’Oc Blanc

100% Chardonnay . Heel vroeg in de morgen machinaal geplukt om maxima aan fruit te bewaren. Traditioneel gevinifiëerd met rijping op franse eikenhouten vaten.

Neus : Intens en verfijnd. Aroma’s van wit fruit, honing en vanille. Wat toasty toetsen ook. Mond : Ronde aanzet. Mooi evenwicht tussen fruit en hout. Heel mooie fraîcheur. Lange afdronk.

Ideaal bij wit vlees,, gevogelte en gegrilde vis.

HEERLIJK !

Domaine Saint Martin Le Rêve de Jo 2020 IGP Pays d’Oc Rouge

Inetressante 50/50 blend van Syrah en Cabernet Franc. Traditioneel gevinifieerd met rijping gedurende 6 maanden op Franse eikenhouten vaten.

Neus : Complexe neus van kruiden, witte peper, rijp rood fruit en tabak.. Mond : Volle smaakvolle wijn ondersteund door een rijke afdronk met verfijnde tannines;

Ideaal licht gekoeld met wit vlees, bij grillades van rood vlees, geitenkaas en stoofpotten van groenten. .

HEERLIJK !

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?