Bacalhõa

In het pittoreske plaatsje Vila Nogueira de Azeitão op het schiereiland Setúbal staat het prachtige landhuis van wijnhuis Bacalhôa: het Palácio e Quinta da Bacalhôa. Het wijnhuis is een enorm populaire bestemming voor wijntoeristen in de regio. De wijnen zijn populair vanwege de combinatie van zowel inheemse als internationale druivensoorten.

Het is zeer aannemelijk dat de naam Bacalhôa afstamt van de bijnaam die de vrouw van voormalig eigenaar Dom Jerónimo Manuel kreeg in de volksmond. Haar gezicht werd vergeleken met een ‘bacalhau’, oftewel: kabeljauw. Ondanks de verwijzing naar een lelijke vis, behoort het Palácio – later Quinta da Bacalhôa – tot de prachtigste en kunstzinnigste gebouwen van Portugal. Het door de Moren gebouwde landhuis stamt uit het begin van de 15e eeuw en is jarenlang in bezit geweest van de Portugese koninklijke familie.

Sinds 1998 is José Berardo de belangrijkste aandeelhouder van het wijnhuis Quinta da Bacalhôa. Hij heeft de afgelopen 20 jaar enorm geïnvesteerd in de wijngaarden en de restauratie/modernisering van het wijnhuis. Naast Quinta da Bacalhôa is de Berardo Foundation inmiddels eigenaar van 11 wijnhuizen in Portugal. Ze behoren tot de grootste spelers in de Portugese markt, met in totaal 1200 hectare aan wijngaarden in 7 Portugese wijnregio’s, met meer dan 40 verschillende druivenrassen.

Quinta da Bacalhôa is nog steeds het meest prestigieuze wijnhuis. Maar ook is er een enorme groei bij wijnhuizen als Catarina in Azeitão en Quinta do Carmo, de met Domaines Barons de Rothschild opgestarte ‘joint venture’ in de Alentejo. Gezamenlijk zijn de estates van Bacalhôa inmiddels goed voor meer dan 20 miljoen flessen.

Tot de belangrijkste druivensoorten behoort natuurlijk de Moscatel, die Bacalhôa gebruikt in de wereldberoemde Moscatel de Setúbals, in verschillende stijlen.

Aanbod van deze producent in onze winkel:

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?