B&CO Geuze-selectie

Geuze is een soort bier die ontstaat door het mengen van jonge en oude lambieken en deze te laten hergisten op fles, soms gedurende jaren. Het mengen van die bieren wordt steken genoemd. Dit alles gebeurt in het Pajottenland en in de Zennevallei dichtbij Brussel. Het is een zeer natuurlijk bier met een kleur die varieert tussen maathoud en amber, een mooie pareling en een complexe zurige tot zurig bittere smaak in combinatie met een compostachtige zure geur. De alcohol% varieert tussen de 5 en 8%. Na de 2de gisting blijft er ongeveer 0,2% suiker over. Geuze wordt noch gefilterd, gezoet en gepasteuriseerd. Houtopvoeding is een heel belangrijk onderdeel van de rijping van goede geuze. Men maakt gebruik van typische fusten, die meestal geproduceerd worden in het Noorden van Italië en er vanzelfsprekend ook gebruikt worden voor de locale wijnproductie.

Brouwerij 3 Fonteinen

Brouwerij 3 Fonteinen is een traditionele lambiekbrouwerij en geuzestekerij, met een lange geschiedenis die teruggaat tot 1887. Productie van ambachtelijke Oude Geuze en Oude Kriek. De brouwerij situeert zich nog steeds “boven op den berg” in de dorpskern van Beersel, terwijl alle houten vaten en foeders “beneden” in Lot liggen, op enkele tientallen meters van de Zenne. Daarmee is Brouwerij 3 Fonteinen sterk verankerd in Beersel en omstreken, en is ze een begrip geworden in de internationale bierwereld.

Brouwerij Boon

Tijdens het Ancien Régime was de Halse deelgemeente Lembeek een vrijstaat. Hierdoor werden er op het brouwen van bier en het stoken van jenevers geen taksen geheven. Op zijn hoogtepunt kende het dorp meer dan 50 brouwerijen en stokerijen. Vandaag de dag is Brouwerij Boon de enige overgebleven brouwerij. Het is dus niet verwonderlijk dat de voorgeschiedenis van Brouwerij Boon teruggaat tot de late 17de eeuw. De huidige brouwerij werd opgestart in de jaren ’70. Frank Boon begon als bierhandelaar in Halle met een kleinschalige bierstekerij. In 1978 kocht Frank Boon de oude Lembeekse brouwerij De Vits op. Begin jaren ‘90 werd de huidige brouwerijsite in gebruik genomen. Door de jaren heen breidde de productie gestaag uit. Brouwerij Boon staat bekend om zijn uitgebreide gamma aan ambachtelijke lambiekbieren.

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?