NIEUW : Chateau Lestrille Capmartin

Château Lestrille is een wijndomein van 96 hectare gelegen in Saint-Germain-du-Puch op de Noordpunt van de Entre-deux-Mers-wijnregio, tegenover Libourne. Het is eigendom van Estelle Roumage, een jonge en dynamische wijnmaakster, die zich laat omringen met Oenologue-Conseil Michel Rolland, Denis Galabert en haar Maître de Chais Thierry Berthelot. De doelstelling is om hedendaagse wijnen te produceren, met aandacht voor toegankelijkheid, fruit en plezier, waarin de specificiteit van het terroir duidelijk naar voor komt. de wijnen worden met passie gemaakt en je smaakt dat !
Voor Estelle ligt de waarheid vooral in de wijngaard, waar de basis ligt van een goede wijn. Er wordt dan ook veel werk in de wijngaard verricht  die erop is gericht om de opbrengsten te beperken ten voordele van de kwaliteit.  Canopy-management (beheer van bladoppervlak), gras zaaien in de wijngaarden om zo concurrentie te creëeren, culture raisonnée (gebruik van chemicaliën tot een minimum beperken), ..... met als doel te kunnen oogsten in optimale omstandigheden. In de chais maakt men voor het wijsmaken gebruik van de modernste technieken. Rijping gebeurt in betonnen cuves, op inox of op eikenhouten vaten. 
EEN NIEUW TOPPERTJE IN HET ASSORTIMENT VAN B&CO. 
Van dit Chateau verkopen we hun  Chateau Lestrille Capmartin in wit en in rood. De witte wijn is gemaakt van een uniek blend van Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris en Sémillon en is deels gerijpt op eikenhout. Aangename explosieve neus van witte perzik en citrus, vol en aangenaam in de mond met terugkeer van voornoemd fruit in combinatie met een fris zuurtje. Hout zeer mooi geïntegreerd.  De rode wijn is hoodzakelijk gemaakt van Merlot, aangevuld met wat Cabernet Sauvignon. Traditioneel geverifieerd met een, zoals voor de witte wijn, verstandig houtgebruik. Zeer aangename rode wijn die toegankelijk is door een aanzet met mooi rijdt rood fruit, evenwichtig geïntegreerd hout, diepgang en een mooie afdronk. 
GESCHENKIDEE !  : De rode Lestrille Capmartin is in duo ook verkrijgbaar als geschenk in verzorgde houten kist
Ook interessant is het kistje met een fles wit en een fles rood van de ook zeer mooie instappers Chateau Lestrille.  

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?