Chateau Dutruch Grand Poujeaux

Begin 2016 verkocht Jean Baptiste Cordonnier zijn eigendom Ch. Dutruch Grand Poujeaux, na 23 jaar vinificatie, aan zijn broer François Cordonnier, die in België gekend is als agent voor de wereldberoemde wijnen van de familie Jean-Pierre Moueix. De wijngaard beslaat 30ha en bevindt zich op het fameuze plateau van Moulis, waar de beste Moulis wijnen gemaakt worden. Het typische terroir van Moulis bestaat uit grind en slib op een ondergrond van kalksteen/klei. Een dergelijke bodem leent zich zeer goed voor het maken van stevige bewaarwijnen met toch een mooie rondeur. De wijnen van dit Chateau hebben steeds een mooie prijs-kwaliteits-verhouding. 

Chateau Dutruch Grand Poujeaux 2015 is op een traditionele manier gemaakt van 55% Cabernet sauvignon 44% Merlot 1% Petit verdot. De rijping gebeurt vervolgens gedurende 12 maanden in Franse eikenhouten vaten. 1/3 van de vaten is nieuw, 1/3 is één jaar oud en 1/3 is twee jaar oud. Deze houtrijping zorgt alleen voor ondersteuning van de expressie van de wijn en niet andersom. 2015 wordt gekenmerkt door heerlijk, harmonieuze wijnen met een mooie structuur en densiteit. De rijpe vruchten zijn alomtegenwoordig, de eerste aanzet is rond en fruitig, de finesse van de tannines is opmerkelijk. De wijn wordt verkocht in houten kistjes van 6 flessen.

Le Petit Dutruch 2014 is de tweede wijn van dit domein. Gemaakt van de jongere druiven van het domein (Merlot 52% – Cabernet Sauvignon 45% – Petit Verdot 3%) op een traditionele manier met een rijping van 1 jaar op eik. Wijn is op dronk en laat zich aangenaam drinken.

Beide wijnen zijn excellente begeleiders van vleesgerechten allerhande ! Cheers !

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?