Begin 2016 verkocht Jean Baptiste Cordonnier zijn eigendom Ch. Dutruch Grand Poujeaux, na 23 jaar vinificatie, aan zijn broer François Cordonnier, die in België gekend is als agent voor de wereldberoemde wijnen van de familie Jean-Pierre Moueix. De wijngaard beslaat 30ha en bevindt zich op het fameuze plateau van Moulis, waar de beste Moulis wijnen gemaakt worden. Het typische terroir van Moulis bestaat uit grind en slib op een ondergrond van kalksteen/klei. Een dergelijke bodem leent zich zeer goed voor het maken van stevige bewaarwijnen met toch een mooie rondeur. De wijnen van dit Chateau hebben steeds een mooie prijs-kwaliteits-verhouding.

Chateau Dutruch Grand Poujeaux 2015 is op een traditionele manier gemaakt van 55% Cabernet sauvignon 44% Merlot 1% Petit verdot. De rijping gebeurt vervolgens gedurende 12 maanden in Franse eikenhouten vaten. 1/3 van de vaten is nieuw, 1/3 is één jaar oud en 1/3 is twee jaar oud. Deze houtrijping zorgt alleen voor ondersteuning van de expressie van de wijn en niet andersom. 2015 wordt gekenmerkt door heerlijk, harmonieuze wijnen met een mooie structuur en densiteit. De rijpe vruchten zijn alomtegenwoordig, de eerste aanzet is rond en fruitig, de finesse van de tannines is opmerkelijk. De wijn wordt verkocht in houten kistjes van 6 flessen.

Le Petit Dutruch 2014 is de tweede wijn van dit domein. Gemaakt van de jongere druiven van het domein (Merlot 52% – Cabernet Sauvignon 45% – Petit Verdot 3%) op een traditionele manier met een rijping van 1 jaar op eik. Wijn is op dronk en laat zich aangenaam drinken.
Beide wijnen zijn excellente begeleiders van vleesgerechten allerhande ! Cheers !