GlenAllachie en Billy Walker

Billy Walker, meester-distilleerder bij GlenAllachie Distillery, is een van de beroemdste namen in de Scotch whisky-business en heeft een schitterende carrière achter de rug die bijna een halve eeuw teruggaat. Na een periode als onderzoekschemicus stapte hij over naar de productie en blending van whisky bij verschillende grote whiskybedrijven. In 2004 leidde Billy de overname van BenRiach Distillery, waarbij hij de BenRiach Distillery Company oprichtte en later het aanbod van GlenDronach en Glenglassaugh distilleerderijen herontwikkelde. In april 2016 werd aangekondigd dat Brown-Forman het bedrijf zou kopen. In oktober 2017 verwierf Billy Walker The GlenAllachie Distillery samen met Trisha Savage en Graham Stevenson, en het eerste kernassortiment van The GlenAllachie werd gelanceerd in juli 2018. Gedurende zijn hele carrière heeft Billy de wereld rondgereisd om de Schotse Whisky te promoten.

GlenAllachie-distilleerderij is een Speyside, single malt whisky-distilleerderij in Aberlour, opgericht in 1967, aan de voet van de Ben Rinnes, een heel gekende berg in Schotland. Voorheen produceerde de distilleerderij voornamelijk whisky voor blends, maar is sindsdien opnieuw gelanceerd als een distilleerderij die bekend staat om zijn fruitige, single malt-expressies. In juli 2017 werd aangekondigd dat Chivas Brothers ermee instemde GlenAllachie te verkopen aan voormalig BenRiach MD Billy Walker, Trisha Savage en ex-Inver House Distillers MD Graham Stevenson, die samenkwamen om The GlenAllachie Distillers Company te vormen. Het is nu een van de weinige onafhankelijke distilleerderijen in Schotland.

De GlenAllachie-distilleerderij werd in 1967 gebouwd door Mackinlay McPherson. Het werd gekocht en in de mottenballen gezet door Invergordon Distillers in 1985. Ze verkochten het in 1989 aan Campbell Distillers, die de distilleerderij opnieuw opstartten. In 2017 werd de distilleerderij verkocht aan Billy Walker, Graham Stevenson en Trisha Savage, die samenkwamen als The GlenAllachie Distillers Company Limited.,

De distilleerderij haalt zijn water uit beekjes die gevoed worden door bronnen en sneeuwwater in het noordoosten van Ben Rinnes. Hoewel de distilleerderij de capaciteit heeft om 4 miljoen liter alcohol te produceren, hebben ze hun productie teruggebracht tot slechts 500.000 liter. Hun fermentatietijd werd verlengd tot 160 uur. De distilleerderij maakt gebruik van een semi-gefilterde maischkuip en zes roestvrijstalen washbacks. Het maakt gebruik van twee lantaarnvormige wasstills en twee uivormige distilleerketels voor distillatie. Omdat de distilleerderij is ontworpen om door zwaartekracht te worden gevoed, heeft deze horizontale condensors waardoor het gemakkelijker is om de temperatuur te wijzigen of te handhaven. In hun 16 eigen magazijnen bevinden zich momenteel meer dan 50.000 vaten, waarvan sommige dateren uit de jaren 70.

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?