Asperge-time, but which wine?

Wist je dat er wijnen zijn die bijna exclusief bij asperges worden gedronken? Op Vlaamse wijze, pittig gekruid of op de grill, er zijn enorm veel variaties. Maar wat drinken we nu het beste bij ons eigen witte goud?

Witte asperges zijn eerder aan de bittere kant dus we zoeken een wijn die de asperges samen met de andere componenten van het gerecht één geheel maakt. De ultieme aspergewijn is niet te licht en niet te zwaar, heeft bij voorkeur géén vatlagering gehad en zeker niet veel tannines. Het is een frisse en ook fruitige wijn, die het lichtvoetige van de asperge ondersteunt. De veiligste optie is om te kiezen voor een witte wijn maar een rode wijn met mooie fraîcheur kan hier ook verrassend goed werken.

Laat krachtig achterwege en kies voor frisheid

Het selecteren van een wijn die perfect bij asperges is vanaf nu kinderspel. Kies één van de onderstaande wijnen en verras jezelf. Ook een blend van deze verschillende wijnen kan werken bij asperges.

Over het algemeen zweren de Fransen bij Muscat d’Alsace. Een kruidige druivensoort met aromatische frisheid, die tegen alle soorten aspergebereidingen is opgewassen. Maar niet alleen Franse wijnen kunnen hierbij gedronken worden! Denk maar eens aan een Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc, Grüner Veltliner uit Oostenrijk of Torrontés uit Argentinië.

Wanneer je je asperges met gerookte zalm serveert of andere krachtige elementen, kies je best voor een kruidigere witte wijn die kan opkomen tegen de gerookte smaak en tegelijkertijd ook nog fris is. Riesling, de koning der druiven, is een mooie optie. Maar ook Vermentino en Viognier zullen in de smaak vallen.

Voor de rode wijndrinkers zijn er ook een aantal opties. Zolang de wijn fruitig is zonder veel tannines. Denk dan maar aan een Ripasso uit Valpolicella of rode Sancerre.

Toch eens zin in iets anders? Dan is een gehopte cider the way to go! Het is belangrijk dat de cider droog is, en de hop voegt een bittertje toe dat goed samengaat met de asperges.

BESTEL DEZE WIJNEN VIA ONZE WEBSHOP OF KOM GERUST LANGS

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?