Jacquesson Cuvée N° 743 Extra-Brut

De afgelopen 20 jaar hebben de broers Jean-Hervé en Laurent Chiquet keihard gewerkt om hun fantastische terroir van de Champagne tot uiting te laten komen in de schitterende champagnes die het huis produceert. . Hun no-nonense, traditionele aanpak met respect voor de grond, controle van oogstopbrengst, optimale rijpheid van de druif en vinificatie van de afzonderlijke percelen is hun grote geheim.

Recent stappen we over naar de Cuvée 743, met druiven afkomstig van het mooie jaar 2015. De cépage-verdeling voor dit jaar is : 40% Chardonnay, 40% Pinot noir en 20% Pinot meunier, aangevuld met Réserve-wijnen. De wijngaarden liggen verspreid over Aÿ, Dizy en Hautvillers (60%) en Avize, Oiry (40%). Deze champagne werden opgevoed in eikenhouten foeders, sur lie. Er werd voor deze Cuvée NIET gedoseerd. Dégorgement in December 2019.

Kenmerkend voor deze Champagne : lichtgele kleur, fijne bubbels, combi van citrus, appel met briochebrood in de neus, Mineraliteit, complex en zeer evenwichtig in de mond met heel veel fraîcheur en finesse.

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?