Montrubi op Open Bottle Days

Pénédès Spanje

Recent het bezoek gekregen van het wijnhuis Heretat de Monrubi uit de DO Penedès en kennis gemaakt met hun uitzonderlijke en interessante wijnen. Het wijnhuis is gelegen in de hogere en bosrijke regionen van de Penedès, daar waar er geen sprake meer is van de grote en uitgestrekte wijngaarden die de cavahuizen voeden. De eigenaars en wijnbouwers zijn enkele van de weinigen die – na bijna uitroeiing door de philoxera (druifluis) – steeds zijn blijven geloven en werken met de vrij onbekende druif Sumoll. Dit wijnhuis heeft de allereerste monocépages van Sumoll, zowel in rood als in rosé op de markt gezet. De wijnbouwer is ook steeds blijven experimenteren met diverse rijpingsmethodes waardoor voor sommige wijnen bvb ceramische amforen of eivormige cementen citernes gebruikt. Het eindresultaat is een gamma van unieke en eigenzinnige wijnen die op kleine schaal worden geproduceerd.

Van dit huis proeven we de Biologische Black en White, een zeer eigenzinnige Gaintus One Night’s Rosé gemaakt van Sumoll, alsook 2 houtgerijpte wijnen Doruna Wit op basis van de cava-druif Parellada en de Durona rood die een blend is van de unieke Sumoll, aangevuld met Garnacha en Carinena. Een interessante ontdekking.

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?