NEW: Bôtan Non-Alcoholic Distillery

Bôtan Distillery is een smaakinstituut van non-alcoholische distillaten in Schoten. Ze kweken en distilleren zelf kruiden en bloemen gedreven door tijd, terroir en vakmanschap. Botan maakt natuurlijke non-alcoholische distillaten (nog aan te vullen met tonic), wyne en mocktails van Belgische bodem. Tegenwoordig worden deze producten ingezet door gastronomische restaurants als alternatief bij hun gerechten, aangezien het zich zeer goed leent tot foodpairing.

Natuur en technologie 

Ze besloten een andere aanpak te kiezen en stapten uit het geïndustrialiseerde referentiekader van sterke dranken. De gedistilleerde dranken bevatten geen industriële aroma’s, geen conserveringsmiddelen en geen suikers. Bovendien slaan ze het industriële proces van de-alcoholisatie over.

Om dit te bereiken, keerden ze terug naar de natuur. Samen met culinair kruidendokter W. Maes bestudeerden ze kruiden, bloemen en specerijen van over de hele wereld. Ze analyseerden de moleculaire structuur en de aanwezigheid van natuurlijke bewaarmiddelen. En door het ontwikkelen van een baanbrekende vloeistoftechnologie, hebben ze een nieuwe categorie N/A sterke dranken gecreëerd.

Maar wat is dat nu eigenlijk ‘wyne’?

Botanical wynes eren dezelfde belangrijke pijlers als traditionele wijnen: erfgoed, vakmanschap en authenticiteit. Complexe en gelaagde smaken worden ontworpen op basis van zorgvuldig gedistilleerde kruiden gecombineerd met sap van wijnduiven en een verscheidenheid aan andere vruchten. Botanical wynes heeft niets te maken met het industriële proces van alcohol verwijderen, er is enkel een nabootsing van de smaak.

Readymade mocktails van gastronomisch niveau

De mocktails zijn zeer geconcentreerd van smaak en een leuk, creatief alternatief op een klassiek aperitief die bovendien reeds klaargemaakt is. Voor degene die van wat meer kick houden: ‘alcoholify’ de mocktail met 3 cl van de bijpassende spirit.


Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?