NEW : Puni Distillery Italy

PUNI is in 2010 opgericht door Albrecht Ebensperger in de Vinschgau-vallei, de ‘Hooglanden van Italië’. De distilleerderij dankt zijn naam aan de rivier Puni, die vlakbij door de vallei stroomt. Net als Schotse distilleerderijen, die vaak Gaelische namen hebben, is PUNI een oude raetische naam, die de distilleerderij diep in de lokale geschiedenis heeft geworteld.
De teelt van graan heeft een lange traditie in de Vinschgau-vallei, voornamelijk rogge.  PUNI gebruikt alleen lokaal geteelde rogge. PUNI gebruikt drie soorten gemoute granen; de gerst vormt de moutige, kruidige basis, de tarwe voegt een zachte zoetheid toe en de rogge geeft de geest body en diepte. De distilleerderij is gevestigd midden in de Alpen, in een behoorlijk funky 13 meter lange rode bakstenen kubus. Het is geïnspireerd op de traditionele stijl van de oude, luchtdoorlatende bakstenen muren van een landelijke schuur, gekleurd met zachte aardetinten, met zowel traditie als moderniteit. Binnenin herbergt het handgemaakte koperen potstills.
In het voorjaar van 2012 begon de productie na meer dan twee jaar bouwen eindelijk. Iets meer dan drie jaar later, in oktober 2015, werd de eerste Italiaanse maltwhisky geboren! PUNI houdt er niet van om dingen te ingewikkeld te maken, zoals blijkt uit hun slanke flessen en verpakkingen.

PUNI GOLD

Leeftijd: 5 years
Alcohol: 43%
Vatrijping : Ex-Bourbon
Flavour profile : vanilla | mango | pepper

GOLD is de klassieke stijl van de Italiaanse Malt Whisky. GOLD is exclusief gerijpt in first-fill Ex-Bourbon-vaten en is een geurige en elegante whisky met een heldere gouden kleur en een tijdloos karakter. Een harmonieus huwelijk van zomerfruit en zoete vanille, aangevuld met een mooie toets van kruidig ​​eikenhout.

PUNI SOLE

Leeftijd : 4 years
Alcohol: 46%
Vatrijping : Ex-Bourbon & Pedro Ximénez Sherry
Flavour profile: wild honey | oak | blood orange

SOLE heeft twee jaar gerijpt in first-fill Bourbon-vaten uit de Verenigde Staten en nog twee jaar gerijpt in enkele van de beste Pedro Ximénez Sherry-vaten uit Spanje.

PUNI VINA

Leeftijd : 5 years
Alcohol: 43%
Vatrijping : Marsala Vergine
Flavour profile: sultanas | cinnamon | walnuts

VINA is ons exclusieve assortiment van onze whisky die is gerijpt in met de hand geselecteerde vaten uit Sicilië die eerder Marsala-wijn hebben bewaard.

PUNI ALBA

Leeftijd : 3 years
Alcohol: 43%
Vatrijping : Marsala & Islay Scotch
Flavour profile: dark fruit | peat | cloves

ALBA - het Italiaanse woord voor dageraad, evenals de Schots-Gaelische naam voor Schotland - wordt gedurende drie jaar gerijpt in de beste Marsala-vaten uit Sicilië en afgewerkt in met de hand geselecteerde vaten van het eiland Islay.

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?