Calvi

Wie over de kustsnelweg van Genua richting de Côte d’Azur rijdt, beleeft een van de spannendste kustgebieden van Europa. De Alpen “eindigen” hier aan de Middellandse Zeekust. De bergen zijn steil, afgewisseld met dalen. Kleine verspreide dorpjes, af en toe kleine stadjes met grote namen als San Remo of Imperia, 50 km van de Franse grens.

De stad Imperia is een fusie van de voormalige onafhankelijke steden Porto Maurizio ten westen van Oneglia, ten oosten van de rivier de Imperia. Oneglia is altijd een centrum van olijventeelt geweest. De handelshaven bood ook goede export- en handelsmogelijkheden.

Na het einde van de Eerste Wereldoorlog maakte de jonge Liguriër Giuseppe Calvi van de gelegenheid gebruik om bij een oliedealer in Oneglia te gaan werken. Amper twee jaar later besluit hij samen met zijn broer Paolo een eigen bedrijf te starten.

Fratelli Calvi begon in 1921 met het bottelen van zijn eigen olijfolie in mandflessen. Eerst wordt de olie verkocht in Piemonte en Lombardije. Voor de vele Italianen die naar Chili en de Verenigde Staten zijn geëmigreerd, begint Calvi ook met het inblikken van olijfolie. De vraag naar producten uit het moederland is groot en de export boomt.

Duurzaamheid en milieubescherming, wat geen moderne uitvinding is, werd al in de jaren dertig aangetoond door de Fratelli Calvi. De mandflessen werden naar de families gestuurd en weer teruggebracht. Na het schoonmaken zijn ze weer gebruikt. Het idee om olijfolieflessen in papier te verpakken ontstond in de jaren 70. Het glanzende metallic papier weerkaatst de zonnestralen. Het beschermt ook tegen licht zodat de olie lang vers en sappig blijft.

Niet alleen olijfolie en olijven, maar ook producten gerelateerd aan olijven en de Ligurische keuken, zoals pesto of sugo, staan ??vandaag in de catalogus. De olie is nog steeds van de hoogste kwaliteit, rechtstreeks uit het beschermde teeltgebied in Ligurië.

Als u uw dierbaren thuis een Italiaanse vakantie wilt bieden, hoeft u alleen maar voor de muziek te zorgen. Naast de producten van Calvi vind je hier in de winkel ook de juiste pasta, aperitief, wijn, digestief van Bella Italia.

Aanbod van deze producent in onze winkel:

Nog geen producten van deze producent aanwezig.

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?