Ontdek Bruna Grimaldi

Bruna Grimaldi is een vooruitstrevende Barolo-producent uit de kleine Barolo-commune Grinzane Cavour. Het dorpje is qua naam en imago vele malen groter dan zijn oppervlakte. Uit het dorpje komen waanzinnige, vaak onontdekte en betaalbare Barolo’s vandaan, zoals die van Bruna Grimaldi.

Het wijnhuis Bruna Grimaldi is een authentiek familiebedrijf in Grinzane Cavour, waar na de oorlog vooral wijn werd gemaakt om te overleven. De oogst werd verkocht aan coöperaties en de opbrengst die de familie daarvoor kreeg was vaak minimaal. In de jaren ’90 verschoof bij Bruna Grimaldi de focus van bulk naar kwalitatieve wijnbouw en de onderverdeling in cru’s. Het wijnhuis wordt anno 2017 geleid door zoon Simone Fiorino in samenwerking met zijn zus Martina. Simone is afgestudeerd aan de universiteit van Turijn en gespecialiseerd in de techniek van het wijnmaken. Met Simone heeft Grimaldi een vernieuwde en moderne kijk op wijn gekregen, waarbij ze zeer inspirerende wijnen maken. Bruna Grimaldi heeft daarbij zowel oog voor terroir als een gedoseerd gebruik van nieuw Frans eikenhout. Martina deed ervaring op in de internationale wijnwereld door jaren actief te zijn in London en is nu verantwoordelijk voor communicatie en sales. Zij ontwikkelde de nieuwe aantrekkelijke packaging.

Zelf zijn we grote fan van de wijnen van dit ambitieuze wijnbedrijf. B&Co is in België dan ook één van de ambassadeurs. In ons aanbod zitten volgende wijnen :

Bruna Grimaldi Langhe Arneis

Naast de zeer mooie Barolo’s, maakt Bruna Grimaldi ook Barbera’s en een schitterende witte wijn op basis van de minder gekende Arneis-druif, afkomstig uit de zeer gekende Piemontese regio Neive. Traditioneel gevinfieerde wijnen zonder houtrijping. Mooie florale en fruitige aroma’s. Heel aangename in de mond : mooi volume, zacht en zeer harmonieus. Mooie fraîcheur. Weldra opnieuw beschikbaar in een nieuwe jaargang.

Bruna Grimaldi Scassa

Deze Scassa is een Barbera d’Alba, waar Barbera staat voor de druivensoort en Alba voor de locatie. Zo bestaat er ook een Barbera d’Asti. Deze wijn, die zowel jong als ouder kan worden gedronken wordt gekenmerkt door intense en delicate aroma’s van zwarte kersen en pruimen. De smaak is rond en vol en heeft evenwichtige zuren.

Bruna Grimaldi Barolo Camilla

Camilla is een Barolo classico en wordt geproduceerd met druiven van verschillende wijngaarden waarvan de bodems vergelijkbaar zijn qua leeftijd en samenstelling. Barolo Camilla is elegant en mooi met florale aroma’s overgaand naar kruidigheid. In de mond is de wijn harmonieus en verfijnd met elegante tannines. Deze Barolo kan in zijn jeugdigheid genoten worden en komt dynamisch over maar evolueert ook mooi met de jaren.

Bruna Grimaldi Barolo Bricco Ambrogio

Afkomstig van de cru-wijngaard Bricco Ambrogio in de comune (gemeente) Roddi in Barolo. Deze steile, op het zuiden/zuidoosten gerichte wijngaard bestaat uit kalkhoudende klei en ligt op 280-320 meter boven zeeniveau. Traditionele vergisting met een schilweking van 20 tot 25 dagen. Daarna ondergaat de wijn een rijping in tonneaux en grote houten vaten gedurende 24 maanden. Na de houtrijping rijpt de wijn nog 8 tot 10 maanden in de fles. Granaatrode kleur. Aroma’s van wilde kruiden, rozenblaadjes, rode bessen, kersen, steranijs. Licht en elegant in de mond met indrukken van kersen, cranberry en witte peper. Heerlijk bij risotto met truffel. Ook lekker met ravioli met een vulling van pompoen.

Bruna Grimaldi Barolo Badarina

Afkomstig van de cru-wijngaard Badarina in de comune (gemeente) Serralunga d’Alba in Barolo. De wijngaard is kalkhoudend, ligt op 420 meter boven zeeniveau en is gericht op het zuiden/zuidoosten. De wijnstokken zijn ongeveer 25 jaar oud. Traditionele vergisting met een schilweking van 20 tot 30 dagen. Daarna ondergaat de wijn een rijping in tonneaux en grote houten vaten gedurende 24 tot 30 maanden. Na de houtrijping rijpt de wijn nog 8 tot 10 maanden in de fles. Granaatrode kleur. Aroma’s van viooltjes, peper, frambozen, teer, balsamico, wilde bessen en leer. Volle, robuuste wijn met indrukken van rood fruit (frambozen, kersen) en kruiden (kaneel, tabak), die eindigt in een lange afdronk. Heerlijk bij rokerige gerechten, bijvoorbeeld met gegrilde ribeye of tournedos met paddenstoelen.

Bruna Grimaldi Barolo Badarina Riserva

De druiven voor de Bruna Grimaldi Barolo Badarina Riserva zijn afkomstig van het topgebied Serralunga d’Alba, waar de Badarina-wijngaard is gelegen. Deze wijngaard is uitermate geschikt gezien de zuidgerichte expositie. Deze topper wordt alleen in de beste jaargangen geproduceerd. Het perceel Vigna Regnola zorgt voor de aanvoer van de Nebbiolo voor de Riserva. De fermentatie vindt plaats in temperatuurgecontroleerde tanks. Lange maceraties met schilcontact die 25-35 dagen duren. Malolactische gisting vindt plaats in roestvrijstalen en betonnen tanks. Rijping in grote Slavonische eiken tonneaux en kleine vaten van Franse eike gedurende 24-30 maanden. De wijn wordt vervolgens op fles gerijpt voordat hij op de markt wordt gebracht. Elegantie en kracht gecombineerd in 1 wijn.

Facebook
LinkedIn
Email

Bezoek B&Co voor advies op maat, voor topkwaliteit tegen een correcte prijs én dit in elke prijscategorie. B&Co is horeca partner en specialist op vlak van relatiegeschenken. In onze aangename conceptstore met industriële look vindt u een ruim aanbod kwalitatieve wijnen, sterke dranken, gins en tonics en cocktails.
Meer over B&Co…

B&Co Instafeed

Probeer deze eens!

Volg een opleiding bij ons

In onze nieuwe conceptstore hebben we een polyvalente ruimte die we ook als opleidingslokaal gebruiken. Via de ‘B&CO Academy’ kunnen wij je nog beter informeren over de wondere wereld van wijnen en spirits.
Lees verder

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?