Bouchon Family Wines

Wijnhuis Bouchon Family Wines is een pionier van het bottelen van het echte Chili. Dit familiebedrijf, inmiddels de 4e generatie, specialiseert zich in druivenrassen die vervlochten zijn met de historie van Chili, zoals Carignan, País en Sémillon. Bouchon maakt wijnen in de droge Maule Valley, waar zeer oude wijnstokken staan. Bouchon biedt ook een uitstekende Reserva-lijn van gangbare, internationaal bekende druivenrassen met het karakter van Maule Valley.

De Franse Emile Bouchon stapt met een wijndroom op de boot en arriveert in 1887 in Chili. Hij richt uiteindelijk zijn eigen wijnhuis op in Colchagua Valley. Een krappe eeuw later doet kleinzoon Julio Bouchon ervaring op in Bordeaux. Toch roept Chili. Hij gaat op zoek naar nieuwe terroirs en valt voor de granieten bodems van de droge Maule Valley. Hij koopt Mingre Estate in 1977: de wijngaarden zijn zeer oud en nooit geïrrigeerd en daardoor zeer bestendig. De wijnen zijn dan ook enorm karaktervol en bevatten altijd een elegante frisheid.

Inmiddels leidt de 4e Bouchon-generatie het wijnhuis. Julio Bouchon voegt zich eind 20e eeuw bij het familieproject, gevolgd door broer en zus Juan en María. Onder leiding van de drie krijgt het wijnhuis een moderne impuls met andere druivenrassen en vinificatiemethodes, altijd geworteld in de traditie van het oude Chili.

Aanbod van deze producent in onze winkel:

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?